• Fyns-Smedie-Aps
    SPAR PÅ ENERGIEN - RING TIL FYNS SMEDIE PÅ TLF 7199 9500
    Alt installationskrævende arbejde, udføres i samarbejde med aut. VVS installatør
  • Panasonic Varmepumper
    SPAR PÅ ENERGIEN - RING TIL FYNS SMEDIE PÅ TLF 7199 9500
    Alt installationskrævende arbejde, udføres i samarbejde med aut. VVS installatør

Jordvarme

Fyns Smedie ApS er leveringsdygtige i installation og drift af jordvarme anlæg. Vi kører primært i Langeskov og omegn samt hele Fyn.

Et  jordvarme anlæg består af jordslanger samt en varmepumpe. Anlægget trækker den oplagrede energi fra solen direkte op af jorden. Jordslangerne graves ned i din have – jo længere slange, jo mere varme kan der trækkes ud. Det kræver god plads i haven og for hver bolig m2 du vil varme op, skal du regne med at bruge 1-3 m2 jordareal. Varmepumpen placeres typisk i et bryggers hvor den omdanner jordvarmen til opvarmning af hus samt varmt brugsvand.

Etablering af jordvarmeanlæg

Det er relativt dyrt at etablere et jordvarme anlæg – priserne er typisk 100.000-150.000 kr. Til gengæld kan du forvente at spare op til 50-60% af din nuværende varmeudgift og anlægget er ofte tjent hjem på 10 år. Det er vigtigt at sørge for et ordentligt isoleret hus og samtidig er det en fordel hvis dit hus har gulvarme eller store radiatorer. Fremløbstemperaturen ved jordvarme er lavere end ved fx. oliefyr eller gasfyr.

På denne side kan du læse mere om fordele og ulemper ved jordvarme anlæg: Folkecenter.dk (åbner i nyt vindue).

Spar CO2

Selvom pumpen i jordvarme anlægget bruger strøm til at omdanne jordvarme til energi er jordvarme en miljørigtig opvarmningsform. For hver kilowatt time el du benytter til pumpen, får du 3-4 kilowatt timer retur i form af varme. Afhængig af boligens nuværende opvarmningsform, størrelse mv., kan du forvente at nedsætte boligens CO2 udslip med 50-70%.

Kontakt os for info samt et uforpligtende tilbud.

Video om jordvarme