• Fyns-Smedie-Aps
  SPAR PÅ ENERGIEN - RING TIL FYNS SMEDIE PÅ TLF 7199 9500
  Alt installationskrævende arbejde, udføres i samarbejde med aut. VVS installatør
 • Panasonic Varmepumper
  SPAR PÅ ENERGIEN - RING TIL FYNS SMEDIE PÅ TLF 7199 9500
  Alt installationskrævende arbejde, udføres i samarbejde med aut. VVS installatør

Solvarmeanlæg

Solen skinner omkring 1.800 timer om året, så hvorfor ikke få et solvarmeanlæg og udnytte den rene og gratis energi, der stråler ned over os?

Fyns Smedie ApS monterer, installerer, servicerer og renoverer solvarmeanlæg til private i Langeskov og omegn – samt resten af Fyn.

Solvarmeanlæg til varmt brugsvand (og evt. opvarmning)

Et solvarmeanlæg i dit hjem kan fungere som supplement til din eksisterende varmeløsning i dit hjem. Da solen ikke skinner hele tiden er det nødvendigt med en anden varmekilde. Et solvarmeanlæg er især velegnet i kombination med træpillefyr, naturgas eller lignende. Det kan sjældent svare sig hvis du har billig fjernvarme. Desuden er der også krav til hvordan det er muligt at placere solfangerne på dit hus for optimal effekt.

Solvarmeanlæg anvender solens energi til opvarmning af vand og kan benyttes som varmt brugsvand eller til opvarmning – fx kan du have behov for opvarmning af klinkegulve eller en kælder. Anlægget består udendørs af en eller flere solfangere, som forbindes med varmtvandsbeholderen inde i huset.​

Vil du læse mere om hvordan et solvarmeanlæg virker og få en ide om hvad det koster, så kig eventuelt på Energistyrelsens side på dette link (åbner i nyt vindue).

Flere miljømæssige fordele

 • Et solvarmeanlæg omsætter solens stråler til forureningsfri energi år efter år
 • ​Solvarmen erstatter fossile brændsler og dermed de CO2-udslip, der er vor tids største miljøtrussel
 • ​Ingen anden vedvarende energiform er så effektiv som solvarme

Kontakt os for info samt et uforpligtende tilbud.

Video om solvarmeanlæg