• Fyns-Smedie-Aps
  SPAR PÅ ENERGIEN - RING TIL FYNS SMEDIE PÅ TLF 7199 9500
  Alt installationskrævende arbejde, udføres i samarbejde med aut. VVS installatør
 • Panasonic Varmepumper
  SPAR PÅ ENERGIEN - RING TIL FYNS SMEDIE PÅ TLF 7199 9500
  Alt installationskrævende arbejde, udføres i samarbejde med aut. VVS installatør

En varmepumpe er en god investering

Varmesystemer er vores speciale og Fyns Smedie ApS er derfor den helt rette at tage med på råd, hvis du overvejer at investere i en ny varmepumpe eller ved reparation og service på eksisterende systemer. Vi laver alle løsninger indenfor varmepumper i både villaer, sommerhuse, værksteder samt kolonihaver eller hvor man ellers kunne ønske sig at få varmet op. Vi kører meget i Langeskov, Kerteminde, Odense, Nyborg og på hele Fyn.

Vores motto er

God energi – det kan vi li`

Spar penge med en varmepumpe

En varmepumpe henter energi i omgivelserne omkring dit hus – fra jorden eller luften. Til en helårs bolig er et jordvarmesystem eller et luft-til-vand varmepumpe system det ideelle. Har du sommerhus, kolonihave eller lignende du ønsker opvarmet, kan et luft-til-luft varmepumpe system bruges. Luft til luft varmepumpe kan også bruges som supplement i din helårs bolig hvis du ønsker det.

Et jordvarmesystem eller et luft-til-vand varmepumpe system sparer en typisk husejer for mere end 50% på varme regningen hvert eneste år! Endvidere kan man, efter indberetning til BBR om ændret opvarmningsform, blive registreret som el-varme kunde og dermed få en rabat på 51,75. pr. kilowatt time, på det forbrug der overstiger 4.000 kilowatt timer om året. Ved skift fra naturgas eller olie til jordvarmesystem eller luft-til-vand, kan man få tilskud på en energibesparelse mellem 10.000-13.000 kr.

Ved investering i jordvarmesystem eller luft-til-vand varmepumpe system, kan det samtidig være en god ide at gå huset igennem i forhold til evt. yderligere isolering af loft, hulrum med mere. Udskiftning af gamle vinduer/ruder til lavenergi kan også være en god ide for at få det optimale ud af en varmepumpe.

Varmepumpe Panasonic

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Der er mange gode grunde! Her er de væsentligste.

 • Spar op til 60% i forhold til olieopvarmning, spar op til 48% i forhold til gasopvarmning (medregnet afgiftsnedsættelse)
 • Tilbagebetalingstid for investeringen er 6-12 år (forholdet mellem valg af anlæg og energiforbrug)
 • Reduktion af el-afgift på forbrug over 4.000KW/h pr år udgør 51,75 øre/KWh
 • Energikilden er vedvarende, grøn og fossilfri
 • Ingen udgifter til rensning af kedel og brænder
 • Ingen udgifter til skorstensfejer
 • Øgede afgifter på fossile brændstoffer 2015-2020
 • Minimale vedligeholdelses- og serviceomkostninger
 • Konvertering fra gas- og oliefyr til varmepumpe vil oftest give bolig en bedre energimærkning = højere værdi

Sådan fungerer det

Varmepumpe forklaringI en varmepumpe overføres energi ved at et kølemiddel fordamper og kondenserer. Det er den samme process som i et køleskab – bare omvendt. Hvor et køleskab leder energi ud af skabet, får varmepumpen ført energi ind i dit hus. Varmen er lavere i et varmepumpe system i forhold til fx et olie- eller naturgas fyret system. Det kræver derfor store arealer for at nok varme i huset. Gulvvarme er optimalt – radiatorer kan også bruges, de skal blot være af en hvis størrelse for at effekten er høj nok.

Med et jordvarmesystem og luft-til-vand varmepumpe system er der også mulighed for at få en løsning til varmt brugsvand. Vi kan installere en buffertank som reducerer omkostningerne til opvarmning af varmt brugsvand. I kolde perioder vil en el-patron sørge for yderligere opvarmning af brugsvandet.

Læs mere og beregn din besparelse

På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse meget mere om varmepumpe systemerne samt udføre en beregning på dit eget hus. Har du spørgsmål til netop dit hus og valg af løsning, så tag kontakt til Fyns Smedie ApS .

Energistyrelsens hjemmeside om varmepumper: Sparenergi.dk (åbner i nyt vindue)

Mere om varmepumperne

Luft-til-vand varmepumpe ​Luft-til-luft varmepumpe ​Jordvarme ​Brugsvands varmepumpe